Kategoriler

Teröristbaşı ininde tek başına

YAVUZ ATALAY - PENNSYLVANIA

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde havadan görüntülenen terörist başı Gülen'in ABD'deki üssünde, korku ve sessizlik hakimdi. Daha önce ziyaretci akınına uğrayan malikanede in cin top oynuyor.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ziyaretçi akınına uğrayan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ABD'deki terör yuvasında şimdileri sessizliğe büründü. Pelsilvanya'daki malikanesinde üç beş adamıyla kalan terörist başı Gülen'i adeta korku sardı. Bu sessizliğin FETÖ'nün çöküşünün geldiğini de gösteriyor. 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümünde AKŞAM'nın havadan görüntülediği ve fotoğrafladığı Gülen’in malikanesinin polis korumasına alındığı da göründü.. 

"Bağış" verilen ABD polisi korudu 

15 Temmuz’un üzerinden tam olarak bir yıl geçmişti ki, FETÖ’nün Pensilvanya’daki evinin önünde protestocu kalabalık toplandı. Geçtiğimiz yıl ABD Polis Departmanı bu kalabalığın istediği kadar evin önünde kalmasına müsaade ederken, bu yıl yaklaşık 1 saat kalmalarına müsaade etti. Ayrıca Türk basını da oradan uzaklaştırıldı. Protestocuları ve Türk basınını oradan uzaklaştırmanın teröristbaşı Gülen’in isteği olduğu düşünülürken, teröristbaşını koruyan polis görevlilerinin, FETÖ’nün ikinci üssü Virginia’dan gelmesi dikkat çekti.  

400 dönüm üzerine kurulu 

Yaklaşık 400 dönümlük oldukça büyük bir arazi içindeki malikane, etrafındaki binalarla birlikte büyük kompleks yapısıyla dikkati çekiyor. AKŞAM'ın helikopterle çektiği görüntülerde elebaşı Gülen’in yaşadığı arazinin tüm detayları görülürken, malikanede görev yapan FETÖ mensubu bir kişinin elindeki kamera ile helikopteri çektiği dikkatlerden kaçmadı.

Kaçması için avantajlı! 

 

Issız olarak lanse edilen terörist başı Gülen’in Pevinin, büyüklü küçüklü birçok havaalanına 10 ila 15 dakika uzaklıkta olduğu gözlendi. Bu durum, birçok Amerikalı güvenlik uzmanı tarafından, “Acil durumlarda kaçmak veya onu yöneten isimler tarafından kaçırılmak, şaşırtma yapmak için ideal bir avantaj” şeklinde yorumlandı. 

Elebaşı Gülen'in iadesi için imza kampanyası 

 

ABD'de yaşayan Türkler, "Adalet için Fetullah Gülen'i Türkiye'ye İade Edin" başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Beyaz Saray'ın internet sitesindeki "Dilekçe" bölümünde açılan imza kampanyası metninde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi yaşananlar anlatıldı ve darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine vurgu yapıldı.

 

Link: https://www.aksam.com.tr/guncel/teroristbas-ininde-tek-basina/haber-643390

Özet
:
15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümünde AKŞAM'ın havadan ilk kez görüntülediği ve fotoğrafladığı Gülen’in malikanesinin polis korumasına alındığı da göründü.. 
Resim
www.yavuzatalay.com

www.yavuzatalay.net

Email

email@yavuzatalay.com

X