Kategoriler

22 bin kişinin üzerine ateş açacak kadar profesyonel!

YAVUZ ATALAY - LAS VEGAS

59 kişinin hayatını kaybettiği Las Vegas saldırısı Trump’ın dediği gibi ‘deli’ işi değil! Saldırganın bir hastalığı olmadığı, 1 yıldır keşif yaptığı ayrıca silahları değiştirebilecek kadar profesyonel olduğu ortaya çıktı.   

Las Vegas’ta düzenlenen Country müzik festivali kapsamında, Pazar gecesi bir açık hava konseri sırasında Mandalay Bay Oteli’nin 32’nci katından 22 bin kişinin üzerine ateş açıldı. Saldırıda 59 kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla ABD’li yaralandı. AKŞAM, Las Vegas’a gitti, görgü tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla konuştu, saldırıya dair önemli bulgulara ulaştı. 

1 yılda keşif bile yapmış 

Beyaz Saray ve ABD medyası olayı her ne kadar ‘deli ve psikolojisi bozuk bir adamın saldırısı’ şeklinde yorumlasa da, saldırıyı gerçekleştiren Stephen Paddock’ın 1 yıldan fazla süredir olayı planladığı düşünülüyor. Silahların farklı zamanlarda alınmış olduğu ayrıca Paddock’un 1 yıldır keşif yaptığı iddia ediliyor. 

Saldırıyı ‘deli’ yapamaz 

Başkan Trump’un ‘deli’ şeklinde tanımladığı saldırgan Paddock’un bir hastalığı tespit edilmedi. ABD’liler “Böyle bir saldırıyı planlamak bir delinin yapabileceğinden daha profesyonel” yorumlarını Trump’ın twitter hesabına gönderdi. 

SİLAHLARI DEĞİŞTİRMİŞ

Paddock’ın odadaki 23 silahı, yarı otomatik aldığı daha sonra tek tek tam otomatik haline getirdiği biliniyor. Yetkililer vahşeti ‘beklenmedik’ olarak tanımlasa da gerçek gün gibi ortada.

32, 12 ve 4. kattan ateş  

 

FBI olaya ilişkin incelemesini tamamlamak üzere ancak görgü tanıklarının iddiaları saldırıyı başka: Sadece 32’nci kattan değil, 12’nci ve 4’üncü kattan da ateş açıldı. Bu iddiaları kanıtlayacak birçok video yayınlandı.  

O kadar çalışma boşa çıktı

Las Vegas’ın güvenlik birimlerinin uzun süredir böyle bir saldırı senaryosu üzerinde çalışıyor. DEAŞ’ın olası bir saldırısına karşı sıkça görüşen yetkililer, böyle bir olayın yaşanmasının nasıl engellenebileceğine dair de günlerce süren toplantılar yaptı. Beyaz Saray ve FBI, saldırının DEAŞ bağlantılı olmadığını söyledi.   

Uzun süredir konuşuluyordu

Las Vegas’ta yaşayan Türk işadamı Görgülü uzun süredir saldırı senaryoları üzerinde konuşulduğunu belirtti. 

Las Vegas’ta yaşayan ve olay anında yakınlarda olan Türk işadamı Kamil Görgülü böyle bir olayın olabileceğinin Las Vegas’ta daha önce konuşulduğunu iddia etti. Görgülü; “Aslında uzun süredir bu tarz bir saldırının olabileceği konuşuluyordu. Yetkililerin ‘bu tip bir saldırı olursa diye’ senaryolar üzerinde çalıştığını biliyorum ancak engel olamadılar. Bu konsere yoğun olduğum için gidememiştim ancak sonraki konsere kesinlikle gideceğim. Eğer, böyle bir olay yaşandı diye konsere gitmezsek, terörü desteklemiş oluruz” dedi. 

Orlando saldırısına benziyor

Saldırı Orlando’da yaşanan ‘Gay Bar Saldırısı’ ve olayı düzenleyen saldırganlar açısından  benzerlik gösteriyor. 

Güvenlik yokmuş!

2 yıldır Las Vegas’ta yaşayan Emmy ödüllü yönetmen Travis Fox şunları söyledi: Güvenlik görevlileri kesinlikle böyle bir olaya hazır değilmiş. Yakında aynı yerde bir konser olacak ve orada olacağım.

Bireysel silahlanmaya karşı ilk adım   

Bir kişinin bu kadar fazla silah alabiliyor olmasının sonuçları, Las Vegas için kötü bir tecrübeyle sonuçlandı. Yaşanan vahşetin ardından Las Vegas’taki Ulusal Silah Birliği bir adım atarak ‘bu tür otomatik, yarı-otomatik silahların’ satışına kısıtlama kararı aldı. Konuya ilişkin Washington’un da adım atması bekleniyor. Kongre çalışıyor. 

Link: https://www.aksam.com.tr/guncel/22-bin-kisinin-uzerine-ates-acacak-kadar-profesyonel/haber-666900

Özet
:
59 kişinin hayatını kaybettiği Las Vegas saldırısı Trump’ın dediği gibi ‘deli’ işi değil! Saldırganın bir hastalığı olmadığı, 1 yıldır keşif yaptığı ayrıca silahları değiştirebilecek kadar profesyonel olduğu ortaya çıktı...
Resim
www.yavuzatalay.com

www.yavuzatalay.net

Email

email@yavuzatalay.com

X