Kategoriler

David Phillips: PKK'ya daha çok silah verebilirdik!

YAVUZ ATALAY – WASHINGTON 

ABD eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı David Phillips, “Eğer Türkiye’ye ihtiyacımız olmasaydı PKK’yı kesinlikle terör örgütü olarak görmezdik. YPG'ye daha çok silah verebilirdik” dedi. 

ABD eski Dışişleri Bakanlığı danışmanı David Phillips konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta ülkesinin terör örgütüne verdiği desteği açıkça itiraf etti. Phillips, “Eğer soğuk savaşta Türkiye’ye ihtiyacımız olmasaydı, PKK’yı kesinlikle terör örgütü olarak görmezdik. Terör listesinden çıkarırdık ve dostumuz olarak kabul ederdik” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

PKK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ 

David Phillips, PKK ve YPG'nin Amerika için Türklerden daha önemli olduğunu iddia etti. Phillips’in bu ifadeleri, salonda bulunan Türk öğrenciler tarafından tepki ile karşılandı. PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye verdikleri silahları nasıl geri alacaklarını bilmediklerini de itiraf eden Phllips, “Bu konuda bir stratejimiz yok. Olsaydı, onları daha çok silahlandırırdık” dedi. 

FETÖ’cü gazetede yazıyor 

Türkiye aleyhinde yazıları ile bilinen Phillips, FETÖ’cülere kuçak açan ve ABD’de yayın yapan The Huffington Post gazetesinde yazıyor. ‘Teröre destek vermek’ suçu ile haklarında yakalama kararı olan ancak Türkiye’den kaçan FETÖ’cü gazetecilerin bir kısmı, The Huffington Post’ta görev yapıyor.

 

Link: https://www.aksam.com.tr/siyaset/david-phillips-pkkya-daha-cok-silah-verebilirdik/haber-570515

Özet
:
ABD eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı David Phillips, “Eğer Türkiye’ye ihtiyacımız olmasaydı PKK’yı kesinlikle terör örgütü olarak görmezdik. YPG'ye daha çok silah verebilirdik” dedi...
Resim
www.yavuzatalay.com

www.yavuzatalay.net

Email

email@yavuzatalay.com

X