Kategoriler

Clinton seçilirse Türkiye'nin işi zor!

YAVUZ ATALAY / WASHINGTON 

ABD başkanlık seçimlerinde son viraj öncesi Donald Trump'ın birkaç puan önünde görünen Hillary Clinton'ın seçimi kazanması halinde, Washington-Ankara arasındaki sert rüzgarların artacağı yorumları yapılıyor. 

ABD'de yeni başkanı belirleyecek seçimler öncesi son viraja girilirken, Cumhuriyetçilerin de, Demokratların da seçim sonrasına odkalanmaları dikkati çekiyor. Son tartışma programında Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Hillary Clinton’a "nasty woman" (edepsiz kadın) demesini fırsat bilen Demokratlar, şimdiden seçimi kazandıkları tahmininde bulunuyor. Trump, Cumhuriyetçilerin ikinci kalesi olarak gösterilen North Carolina’da Clinton'ın gerisine düştü. Bu gelişme sonrasında Clinton ve ekibi şimdiden Beyaz Saray hazırlıklarını yapmaya başladı. 14 Kişilik bir ekip, 1 Ocak 2017 sonrası “Başkanlık Programı” üzerinde çalışmaya başladı. Ancak ABD'de, başkanlığı kazanmak kadar Senato ve Kongre’de çoğunluğu almak da önemli.

Yüzde 66 alması gerekiyor

Başkanlığı kazanmaktan öte, yüzde 66 çoğunluğu elde etmeye çalışan Clinton, böylece, tüm yasaları Cumhuriyetçilere takılmadan geçirmek istiyor. Eğer Demokratlar yüzde 66'yı alamazsa, Cumhuriyetçilerin Hillary’nin tüm oylamalarını durdurma ve çeşitli isteklerde bulunup uzatma hakkı var. Clinton'ın ayrıca, Başkan Barack Obama’nın “Obamacare” projesini güçlendirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

SİSTEM DEĞİŞECEK

Yıllardır Türkiye’ye karşı stratejik ortaklıktan çok politik yaklaşımlar sergileyen Washington'ın, Clinton döneminde Ankara'ya karşı Obama’dan daha sert bir tavır sergilemesi, ilişkilerin zorlu ve soğuk bir döneme işaret ettiği vurgulanıyor. 

Trump'ın ‘yıldızını’ söndürdüler 

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Holly-wood Şöhretler Kaldırımı'ndaki yıldızına balyozlu saldırı yapıldı. Bulvara gelen ve üstünde işçi kıyafeti bulunan bir kişi, Trump'ın yıldızını balyozla parçaladı. İsminin Jamie Otis olduğu belirtilen şüpheli, amacının yıldızı yerinden sökerek New York'ta bir müzayedede Trump mağduru kadınlara destek için satmak olduğunu dile getirdi.

 

Link: https://www.aksam.com.tr/dunya/clinton-secilirse-turkiyenin-isi-zor/haber-561116

Özet
:
ABD başkanlık seçimlerinde son viraj öncesi Donald Trump'ın birkaç puan önünde görünen Hillary Clinton'ın seçimi kazanması halinde, Washington-Ankara arasındaki sert rüzgarların artacağı yorumları yapılıyor...
Resim
www.yavuzatalay.com

www.yavuzatalay.net

Email

email@yavuzatalay.com

X